Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec (syrová) | 400 |
Uzená krkovice | 200 |
Zelí bílé hlávkové | 400 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 300 |
Cibule | 200 |
Sádlo vepřové škvařené | 50 |
Houby čerstvé průměr | 1000 |
Česnek | 50 |
Houby sušené průměr | 50 |
Klobása papriková | 100 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,kmín mletý
Energetická hodnota celkem: 10480 kJ
Bílkoviny (g): 182,
Tuky (g): 141,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 61,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 1747 kJ
Bílkoviny (g): 30.3, Tuky (g): 23.5, Sacharidy (g): 20.5, SAFA (g): 10.2, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 8.7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
1. den se smaží maso a vaří zelí - zchladíme a pokračujeme 2. den tuto směs zahřejeme, dáme koření, houby sušené namočené a houby čerstvé, vše provaříme, zchladíme a necháme uležet do 3. den přidáme sůl, pepř, do večera necháme odležet, pět pokrm zchladíme a necháme do 4. dne pokrm necháme projít varem, přidáme klobásu a necháme zchladit do 5. dne pokrm uvedeme do varu, přidáme česnek a poslední složkou je majoránka. Nejlepší uskladnění bigose je v hliněném hrnci.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.